Δελτία τύπου
«Ξεπαγώνουν» τα έργα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ για 35.000 ωφελούμενους που συμμετέχουν ήδη στα προγράμματα αυτά

Ξεπαγώνουν, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας Ιωάννη Πλακιωτάκη, τα έργα ΤΟΠΣΑ  τοπικά σύμφωνα απασχόλησης) και ΤΟΠΕΚΟ  (τοπικές δράσεις για ευάλωτες ομάδες) για 35.000 ωφελούμενους που συμμετέχουν ήδη στα προγράμματα αυτά. 

Συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των εκπροσώπων τόσο των Αναπτυξιακών Συμπράξεων, αλλά και των ωφελουμένων, προχώρησε σε σειρά αλλαγών στη διαχείριση και υλοποίηση των δύο παραπάνω προγραμμάτων, καθιστώντας τα περισσότερο ευέλικτα προς όφελος των ανέργων.

Με τα νέα δεδομένα :

  • Δίδεται παράταση για την ολοκλήρωση των σχεδίων δράσης των αναπτυξιακών συμπράξεων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2015, αντί του Δεκεμβρίου 2014 που ίσχυε αρχικά.
  • Απλοποιείται και διευκολύνεται η διαχείριση των προγραμμάτων και.
  • Προωθούνται ενέργειες για την στήριξη των ωφελουμένων που έχουν επιλεγεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές αυτές εξάλλου συνδέονται με ειδικό πρόγραμμα που έχει προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ και αφορά την προώθηση σε απασχόληση 10.000 ανέργων που προέρχονται από τα προγράμματα αυτά.

Παράλληλα τίθεται ρήτρα – στόχος επίτευξης απασχόλησης τουλάχιστον για το 20% των ωφελουμένων των προγραμμάτων, σε συνέχεια των χθεσινών αποφάσεων του πρώτου Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης. Τέλος, η σχετική κοινή Υπουργική απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σχετικοί σύνδεσμοι