Δελτία τύπου
Η ΔΕΜΕΚΑΒ συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης

Η ΔΕΜΕΚΑΒ με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στην υλοποίηση, συμμετοχή και σύνταξη προγραμμάτων και καινοτόμων δράσεων για την προώθηση μίας βιώσιμης ανάπτυξης στον τόπο μας καλεί τους πολίτες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα να σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα στις 28 Μαρτίου 20:30 μμ και για τα επόμενα 60 λεπτά.

Παρακαλούμε όλους τους Δήμους και τους πολίτες του Νομού Μαγνησίας  να συμμετέχουν στην εκστρατεία αυτή.
   
Περισσότεροι από 230 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ήδη δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους, φέρνοντας την Ελλάδα σε μία από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως, με την εντονότερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης.
(Πληροφορίες για συμμετοχή Δήμων και πολιτών: http://www.earthhour.org/greece)

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ να σβήσουν τα φώτα τους ένα συγκεκριμένο βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η ΔΕΜΕΚΑΒ στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την ορθολογική χρήση της ενέργειας έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα προγράμματα και δράσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Δύο από αυτά είναι το PEES και το ENERGY 21 που ως στόχο έχουν το μεν πρώτο να ευαισθητοποιήσουν μαθητές και καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων σε θέματα ενέργειας και το δεύτερο την διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο γίνεται η διαχείριση της ενέργειας στην περιοχή μας. Επίσης το έργο CLIM-LOCAL2020 ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009 και ως στόχο έχει την ανάπτυξη τοπικών δράσεων για τον περιορισμό των φαινομένων που προκαλούν τις κλιματολογικές αλλαγές.

Σχετικοί σύνδεσμοι