Τα νέα της εταιρείας
Εγκαινιάστηκε ο νέας Σταθμός Αυτοκινήτων Βόλου

Την Τρίτη 23 Μαρτίου έγιναν τα εγκαίνια του νέου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων σε έκταση του Δήμου Βόλου δίπλα στο Αστικό ΚΤΕΛ, στη διασταύρωση των οδών Σέκερη και Λαχανά.

Ο νέας Σταθμός Αυτοκινήτων Βόλου διαθέτει 229 θέσεις στάθμευσης, από τις οποίες οι 44 θα διατίθενται για τα καταστήματα που υπάρχουν στον ισόγειο χώρο.
   
Με βάση τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν για την ημερήσια χρέωση το ποσό θα είναι 14 ευρώ, η μηνιαία κάρτα θα κοστίζει 99 ευρώ και η ωριαία χρέωση θα είναι 0,80 ευρώ, ενώ μετά τις 10 το βράδυ η χρέωση θα είναι μισό ευρώ.Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, αναφέρθηκε στη λήψη μέτρων σε συγκεκριμένους Άξονες Δράσης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων όσων κατοικούν σ αυτή την πόλη, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρόμια και πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι - ομαλοποίηση της ροής της κυκλοφορίας στις κεντρικές αρτηρίες, περιφερειακά parking και χώροι στάθμευσης στην πόλη, κυρίως κάτω από κοινόχρηστους χώρους σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση πρασίνου.
Το οικόπεδο στο οποίο δημιουργήθηκε ο νέος σταθμός αυτοκινήτων είναι δημοτικός, ανήκει στη ΔΕΜΕΚΑΒ και για χρόνια χρησιμοποιούνταν ως αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ. Η κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου ήδη από την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν για τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου στάθμευσης σε συνδυασμό με τις αφετηρίες των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων.
Την ευθύνη λειτουργίας αυτού του χώρου έχει η εταιρία "Σταθμός Αυτοκινήτων Βόλου (ΣΑΒ) ΕΠΕ", που θα διαχειρίζεται το πάρκινγκ, δυναμικότητας 229 θέσεων στάθμευσης, όπως και τους υπόλοιπους χώρους και καταστήματα του κτηρίου. Για τη δημιουργία αυτού του συγκροτήματος υπογράφηκε σύμβαση παραχώρησης μεταξύ της ΔΕΜΕΚΑΒκαι της εταιρείας στις 28 Ιουλίου 2006. Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης είναι για 25 χρόνια. Η ΔΕΜΕΚΑΒ έχει μερίδιο στην επένδυση με πάγιο μίσθωμα 44.000 € ετησίως και ποσοστιαίο μίσθωμα 1,7% επί του κύκλου εργασιών της επιχείρησης, ενώ της παραχωρούνται δύο γραφεία εμβαδού 100 τ.μ. και ο ακάλυπτος χώρος με δυνατότητα στάθμευσης 8 λεωφορείων.

Σχετικοί σύνδεσμοι