Συνέδρια
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ (ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ) TRANSURBAN

Οι προοπτικές δημιουργίας τραμ στο Βόλο

ΜΕ ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, στις 8-9 Νοεμβρίου 2007, το Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Ποιοτικά Συστήματα Αστικών Συγκοινωνιών σε Πόλεις Μικρού και Μεσαίου Μεγέθους" που διοργάνωσε η ΔΕΜΕΚΑΒ (Δημοτική Επιχείρηση ,Μελετών Κατασκευών και Ανάπτυξης  Βόλου), όπου συζητήθηκε και ­η προοπτική δημιουργίας τραμ στο Βόλο.

Η πρόταση δημιουργίας τραμ στο Βόλο δεν βασίζεται στην σημερινή επιβατική κίνηση των αστικών λεωφορείων η οποία θα πρέπει να ικανοποιηθεί με ένα νέο μέσο μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας.Αντίθετα, πηγάζει από την εξέταση του αδιεξόδου στο οποίο οδηγούν οι λύσεις που προκρίνουν το ΙΧ αυτοκίνητο ως βασικό μέσο μετακίνησης και την προοπτική ενίσχυσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης.
 
Σ αυτή την προοπτική, σημαντικός είναι ο ρόλος των αστικών λεωφορείων τα οποία θα πρέπει να ενισχυθούν με επιδότηση του κομίστρου για τις επαρχιακές πόλεις, όπως ισχύει σε Αθήνα -Θεσσαλονίκη.
 
Στην περίπτωση του Βόλου και της Λάρισας, με την προοπτική των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, στόχος είναι καταρχήν ένα γρήγορο μέσο σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο πόλεων, όπως προβλέπεται από,τον φάκελο διεκδίκησης, φέρνοντας πιο κοντά τις δύο πόλεις στην προοπτική λειτουργίας του διπόλου, με συμπληρωματικές λειτουργίες και πολλαπλάσιες δυνατότητες ανάπτυξης.
   
Η σιδηροδρομική σύνδεση Βόλου - Λάρισας μπορεί να επεκταθεί μέχρι το λιμάνι του Αλμυρού, προσφέροντας παράλληλα σύνδεση με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και την προοπτική μελλοντικά του εκσυγχρονισμού της γραμμής Βόλου - Παλαιοφαρσάλων.

Παράλληλα, μπορούν να αξιοοιηθούν οι σιδηροδρομικές γραμμές που υπάρχουν μέσα στον αστικό ιστό, προσφέροντας άμεσες λύσεις για την εξυπηρέτηση αστικής συγκοι­νωνίας - τραμ. Οι γραμμές στο κέντρο της πόλης και τον παραλιακό άξονα μπορούν να α­ποτελέσουν τον άξονα σύνδεση του Σιδηροδρομικού σταθμού με τον Άναυρο και στην προοmική κατάργησης του S στη Ν. Ιωνία, οι γραμμές προσφέρονται για την άμεση σύνδεση του Σιδηροδρομικού Σταθμού με το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Έτσι, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Βόλου από από ληξη μιας περιφερειακής γραμμής θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε κόμβο των αστικών συγκοινωνιών, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα ανάπλασης της περιο­χής του Σιδηροδρομικού Σταθμού που μπορεί να δώσει νέα εικόνα και λειτουργία στην ευρύτερη περιοχή.

Ο σχεδιασμός του τραμ μπορεί να συνδυαστεί με νέες παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στο κέντρο της πόλης, συνδυάζοντας για παράδειγμα την δημιουργία της πλατείας Πανεπιστημίου με την ευρύτερη πεζοδρόμηση της πλατείας Ελευθερίας και τη λειτουργική διασύνδεση μέσω της οδού Ιωλκού.
 
Θα μπορούσε επίσης να συνδυαστεί με αναδιάταξη των λειτουργιών της πόλης,όπως, π.χ. τη δημιουργία του νέου ενιαίου διοικητικού κέντρου στο χώρο του στρατοπέδου της Ν.Ιωνίας, που θα περιλαμβάνει τη στέγαση των υπήρεσιών του ενιαίου Δήμου, της Νομαρχίας, των Δικαστηρίων, κλπ., δημιουργώντας νέες προοπτικές για την αναδιάταξη των χρήσεων γης και τη λειτουργική εξυπηρέτηση των νέων κεντρικών λειτουργιών, τη σύνδεση του νέου διοικητι­κού με το, παλιό εμπορικό κέντρο και νέες προοπτικές γιατην επέκταση της πόλης.

Σχετικοί σύνδεσμοι