Ημερίδες
Η ΔΕΜΕΚΑΒ σε διαπεριφερειακή ημερίδα στην Ισπανία

Η Δημοτική Επιχείρηση Μελετών Κατασκευών και Ανάπτυξης Βόλου (ΔΕΜΕΚΑΒ) συμμετείχε σε διακρατική ημερίδα στο Βαλντεμόρο της Ισπανίας, ως επικεφαλής εταίρος του Έργου TranSUrban (Ανάπτυξη Συστημάτων Δημόσιων Συγκοινωνιών για Αστική Αναζωογόνηση), στο πλαίσιο του Προγράμματος διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREG IIIC της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Στο Έργο TranSUrban (Transit Systems Development for Urban Regeneration) συμμετέχουν πέντε ακόμη εταίροι, μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Επιχείρηση Μελετών, Κατασκευών και Ανάπτυξης του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας (ΔΕΜΚΑ).
   
 
Άλλοι εταίροι είναι η Νομαρχία του Κέιμπριτζ (Αγγλία), ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών του Λιβόρνο (Ιταλία), η Κοινοπραξία Αστικών Συγκοινωνιών της Μαδρίτης, με περιοχή δράσης τη πόλη του Βαλντεμόρο (Ισπανία) και το Ινστιτούτο Συγκοινωνιακών Μελετών του Πανεπιστημίου Bodenkoltur της Βιέννης (ITS-BOKU), με περιοχή δράσης τη πόλη του Λιντζ (Αυστρία).
 
   Η ημερίδα στο Βαλντεμόρο είχε θέμα τις σύγχρονες τεχνολογίες συστημάτων αστικών συγκοινωνιών στη Ευρώπη, με συμμετοχή 150 ειδικών από 6 χώρες.

Στην έναρξη της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος του Βαλντεμόρο, ο Υπουργός Μεταφορών της Περιφέρειας Μαδρίτης και εκ μέρους του Δήμου Βόλου, ως επικεφαλής του προγράμματος, ο Διευθυντής της ΔΕΜΕΚΑΒ κ. Βασίλης Σγουρής που παρουσίασε τους στόχους του έργου.
 
 
Ο κ. Σγουρής ανέφερε ότι το κυκλοφοριακό παρουσιάζεται από την κοινή γνώμη ως το σημαντικότερο πρόβλημα της πόλης του Βόλου και ότι η λύση θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών με ένα σύγχρονο και θελκτικό μέσο σταθερής τραχιάς που θα περιορίσει τη χρήση του Ι.Χ. στο κεντρικό ιστό, συνδυάζοντας την παρουσία του με σημαντικές αστικές αναπλάσεις που θα αναβαθμίσουν την εικόνα και λειτουργία της πόλης. Τόνισε ότι το όραμα ενός σύγχρονου τραμ στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου συνδυάζεται με την προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης και τον μελλοντικό ρόλο που καλείται να παίξει ως ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο της Ευρώπης.

Είναι σημαντικό ότι η πρόταση για μέσο σταθερής τροχιάς έχει υιοθετηθεί σταδιακά από τα Στρατηγικά Σχέδια του Δήμου Βόλου και της Νομαρχίας Μαγνησίας και ότι έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας η προοπτική χρηματοδότησης της μελέτης βιωσιμότητας για τραμ στο Βόλο και τη Λάρισα. Επιπλέον, η ένταξη του μέσου σταθερής τροχιάς στον σχεδιασμό του Ρυθμιστικού Σχεδίου και της Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την υλοποίηση του έργου ίσως και με ορίζοντα την ημερομηνία φιλοξενίας των Μεσογειακών Αγώνων το 2013.

Τέλος, προσκάλεσε τον Δήμαρχο του Βαλντεμόρο να παραστεί στο τελικό συνέδριο του TranSUrban που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο το Φθινόπωρο του 2007.

Στη πρωινή συνεδρία προήδρευσε ο συντονιστής του έργου TranSUrban κ. Μάνος Βουγιούκας, Συγκοινωνιολόγος, ο οποίος στην εισαγωγή του τόνισε ότι το TranSUrbanεξετάζει τη συνεισφορά των συστημάτων αστικών συγκοινωνιών (Τραμ, λεωφορεία) στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη πόλεων μικρού και μεσαίου μεγέθους (με πληθυσμό έως 250.000 κατοίκους). Ο κ. Βουγιούκας τόνισε ότι στο Έργο TranSUrban αξιολογούνται τα έμμεσα οφέλη από σύγχρονα συστήματα αστικών συγκοινωνιών, όπως η αστική αναζωογόνηση, η βελτίωση της αισθητικής εικόνας της πόλης, η βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή και η δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης. Τα οφέλη αυτά συνήθως δε λαμβάνονται υπόψη στη συμβατική διαδικασία αξιολόγησης και λήψης αποφάσεων. Το έργο συμπεριλαμβάνει επίσης τη περιβαλλοντική και ενεργειακή αξιολόγηση των συστημάτων αστικών συγκοινωνιών και την εξέταση χρηματοδοτικών σχημάτων μέσω υπεραξίας γης και σχημάτων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Επίσης τόνισε ότι η σύμπραξη των εταίρων του έργου ευελπιστεί να αποτελέσει ένα βήμα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους σχετικά με την χρηματοδότηση και πολιτικές συγχρόνων συστημάτων αστικών μεταφορών σε αυτού του τύπου πόλεις.

Η πρωινή συνεδρία αφορούσε συστήματα συγχρόνου τραμ στις Ισπανικές πόλεις Μποατίγια Ντελ Μόντε, Ποτζουέλο ντε Αλαρκόν, Σινσινάρο και Λας Τάμπλας στην περιφέρεια της Μαδρίτης, Βέλεζ - Μάλαγα στην περιφέρεια της Ανδαλουσίας, Βαλενσιέν της Γαλλίας και Λιντζ της Αυστρίας, όλες πόλεις μικρού ή μεσαίου μεγέθους που υλοποιούν ή μόλις εγκαινίασαν συστήματα Τραμ. Επίσης παρουσιάστηκε η μελέτη σκοπιμότητας για μέσο σταθερής τροχιάς στο Βαλντεμόρο, που συμμετέχει στο έργο TranSUrban. Στα πλαίσια της συνεδρίας εξετάστηκαν θέματα επιβατικής ζήτησης, σχεδιασμού, χρηματοδότησης, κατασκευής, λειτουργίας, πολεοδομικών αναπλάσεων και ένταξης στον αστικό χώρο των νέων συστημάτων τραμ. Διαπιστώθηκε η επιτυχία των νέων συστημάτων τραμ και η σημαντική συνεισφορά τους στην αστική ανάπτυξη και αναζωογόνηση των πόλεων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, που δικαιώνει το ύψος της επένδυσης ακόμη και σε πόλεις μικρού και μέσου μεγέθους.

Στην απογευματινή συνεδρία παρουσιάστηκε η εμπειρία από σύγχρονα ποιοτικά συστήματα λεωφορείων με χρήση αποκλειστικού διαδρόμου και νέων τεχνολογιών καθοδήγησης (Bus Rapid Transit, BRT) στις Αγγλικές πόλεις και ειδικότερα το Κέιμπριτζ που συμμετέχει στο έργο TranSUrban, στις Γαλλικές πόλεις και ιδιαίτερα στη Νάντ και Ρουέν και στο Καστεγιόν της Ισπανίας. Τα νέα συστήματα BRT προσπαθούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες που πλησιάζουν το επίπεδο ποιότητας του τραμ με σημαντικά χαμηλότερο κόστος επένδυσης, παρουσιάζοντας μία πιο εφικτή λύση σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Η ημερίδα στο Βαλντεμόρο της περιφέρειας Μαδρίτης ήταν η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση του έργου TranSurban, αφού είχαν προηγηθεί δύο εργαστήρια-σεμινάρια το πρώτο στο Βόλο τον Δεκέμβριο του 2005 για θέματα ανταλλαγής εμπειρίας και τον καθορισμό της μεθοδολογίας και το δεύτερο στο Λιντζ της Αυστρίας, τον Ιούνιο του 2006, για θέματα πολιτικών σε σχέση με τις αστικές μεταφορές και την αστική ανάπτυξη. Θα ακολουθήσει μία τέταρτη εκδήλωση-ημερίδα σχετικά με την κοινωνικο-οικονομική αξιολόγηση νέων συστημάτων αστικών συγκοινωνιών τον Ιούνιο του 2007 στο Λιβόρνο της Ιταλίας και το όλο πρόγραμμα θα κλείσει με ένα διεθνές συμπόσιο στο Βόλο τον Σεπτέμβριο του 2007, όπου θα παρουσιαστεί η συνολική εμπειρία του προγράμματος σε θέματα σχεδιασμού, τεχνολογίας, χρηματοδότησης και αξιολόγησης μέσων σταθερής τροχιάς σε πόλεις μικρού και μέσου μεγέθους.

Σχετικοί σύνδεσμοι